De groene kardinaal leeft in een gebied van zuidoost Brazilië tot Argentinië
De 17 -18 cm grote groene kardinaal leeft beboste gebieden en landschap met lage struiken
op de grond zoeken ze naar zaden en insecten In de volière maken ze hun nest van takjes ,gras
in een tralie kastje of een kapelletje De groenblauwe eitjes 4-6 stuks worden door de pop bebroed
na 14 dagen komen de eitjes uit en na nog eens 14 dagen vliegen ze uit en worden dan meestal door de man verschillende weken gevoerd Man en pop zijn goed te herkennen De pop is valer van kleur
en meer grijsachtig ook de kop tekening is wit bij de pop bij de man geel
De jongen vogels zij na 6 weken zelfstandig zet ze apart om vechtpartijen te voorkomen
De mannen zingen aangenaam

Voeding Zaadmengsel voor kardinalen /agapornis zaad met wit zaadmet wat groenvoer
Groene kardinalen worden gauw te vet dus niet te veel vete zaden voeren zonnepitten,saffoerpitten,negerzaad enz .

Als er jongen zijn veel levend voer witte meeelwormen ,pinkie`s ,hermetia`s uit de diepvries
veder eivoer ,groenvoer zoals witlof,wortels,vogelmuur

 Groene kardinaal (Gubernatrix cristata)