Japanse Nachtegaal

De Japanse nachtegaal is een vogel uit Zuidoost-Azië. verschil tussen man en pop is er

nauwelijks Het mannetje is helderder van kleur dan het vrouwtje. alleen de mannetjes

zingen Deze vogel staat bekend om haar mooie geluid. Ze worden ongeveer 15 centimeter groot. De Japanse nachtegaal houdt van een begroeide volière  Ze kunnen ook goed overweg met andere vogels. Alleen tijdens het kweek seizoen kan dit niet, ze kunnen dan nog wel agressief zijn en roven de eieren van andere vogels en eten ze op.Ze bouwen hun nestje in een nestkorfje of in een conifeer. Dit doen ze door middel van kokosvezel, mos, veren, gras en Ze leggen zo’n 3/4 eieren die binnen twee weken worden uitgebroed. De vogels

moeten veel eiwitten eten  als er jongen zijn . De vogels vliegen overigens na twee weken uit het nest.

De japanse nachtegalen zijn insecteneters. geef ze dus universeelvoer , eivoer, levende insecten, meelwormen, buffalo wormen, krekels, pinky`s,wasmotten