DE PERUDUIF

De Peruduif leeft in Peru en in een deel van Equator.  Deze soort hoort tot de kleine duiven, zij meten ongeveer 18 cm.  De kop van de doffer is grijs. Het overgrote deel van het lichaam is licht bruin/purperrood. De borstkleur is purperrood. Het uiteinde van de snavel is zwart. Tussen dit zwarte deel zien we een groot geelgekleurd gedeelte dat tot aan de kop doorloopt. De pootkleur is rood. De verschillende stippels op de vleugel vallen wel op.  De duivin is over het algemeen vaal licht bruin. Ook de kop is licht bruin van kleur
Dezelfde kleur zien we ook op de borst, maar vaak nog iets lichter.
In het broedseizoen hoeft u zich geen zorgen te maken over nesten want die maken deze duiven zelf in een struik of boom , zij nemen ook wel genoegen met een nestkast. Er worden twee eieren gelegd, die in 14 dagen worden uitgebroed. Het zijn zeer goede broeders en ze zorgen goed voor de jongen
Het is wel het best om de jongen, eens ze zelfstandig zijn, van de ouders te scheiden omdat de doffer ze anders zal opjagen met de dood tot gevolg. De ouders zullen snel weer aan een nieuw nest beginnen als de jongen zijn uitgevlogen. Een viertal broedronden per jaar is normaal.
Peruduiven maken weinig geluid. De doffer maakt wel een vreemd keelgeluid dat lijk op kwaken van een kikker
Deze soort winterhart is geschikt voor de beginnende liefhebber en kan in kleinere kooien of volières worden gehouden.

Als voeding dient een goede zaadmengeling voor tropische vogels en of volièrevogels,
aangevuld met eivoer en uiverceel voer en als er jonge zijn dierlijke eiwitten (pinky`s buffalo`s ect.)