De Driekleurige glansspreeuw (Lamprotornis superbus) is een lid van de familie Spreeuwachtigen. Deze vogel is te vinden in Noordoost Afrika
Pop of man zijn hetzelfde en beide vogels zingen ogen zijn wit omrand, snavel zwart, poten zwart. Jongen hebben een zwarte kop met zwarte ogen en de witte oogrand en borstband ontbreekt. deze vogels zijn het best te houden in een voliére met vorstvrij nachthok zowel zomers als winters
baden doen de driekleur glansspreuw graag en
met een goede verzorging kunnen gemakkelijk tam worden.
De driekleur glansspreeuw broed in een nestkast maakt een nest van grassen en vezels .Legsel: 2-4 eieren, alleen de pop broedt. De broedduur is 15 dagen
De jongen vliegen na ongeveer 20 dagen uit en worden aansluitend nog ca. 14 dagen gevoerd, daarna zijn ze zelfstandig.
Uit een grote volière hoeven ze niet verwijderd te worden.De jongen vogels van de eerste ronden voeren zelf mee

Voeding :
Universeelvoer, meelwormen, maden, insecten, vruchten en bessen.
Tijdens het broeden ook opfokvoer aangevuld met verschillende insecten
Ik voer zelf graag kakkerlakken , die zijn heel goed zelf te kweken





jongen Driekleurglansspreeuw
oogkleur nog zwart

 


De Driekleurige glansspreeuw